Αρθρα

Τα ευεργετικα μονοακορεστα και πολυακορεστα λιπαρα

Μονοακόρεστα λιπαρά

Τα μονοακόρεστα λιπαρά αποτελούν το «καλό» λίπος, γιατί ενταγμένα σε μια ισορροπημένη διατροφή όχι μόνο δεν προκαλούν προβλήματα, όπως το κορεσμένο λίπος, αλλά προστατεύουν κιόλας από την εμφάνιση διάφορων νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς μειώνουν ελαφρά τη χοληστερίνη, ενώ δεν επηρεάζουν ή -κατά άλλους ερευνητές- ελαφρώς αυξάνουν τα επίπεδα της ΗDL («καλής» χοληστερίνης).

Πηγές: Η κυριότερη πηγή μονοακόρεστων είναι το...

Οι φυτικες πρωτεϊνες ως συμμαχος της υγειας

Η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, ενώ αντίθετα η κατανάλωση πολλών πρωτεϊνών από ζώα (ιδίως από κόκκινο κρέας επεξεργασμένο και μη) συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου.

Αυτό διαπίστωσε μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, η οποία συνέκρινε τις επιπτώσεις των διαφορετικών διατροφικών πρωτεϊνών στην υγεία. Οι ζωικές πρωτεΐνες από κρέας, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πιο επιβαρυντικές για...

Ερευνα: «Οπλο» κατα της ανοιας η μεσογειακη διατροφη

Τα γεύματα που καταναλώνονται στην ηλιόλουστη Μεσόγειο έχουν συνδεθεί με ισχυρότερα οστά, υγιέστερη καρδιά και αυξημένο προσδόκιμο ζωής, ενώ έχει παρατηρηθεί μειωμένος κίνδυνος για διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Πλέον μπορείτε να προσθέσετε στη συνεχώς επεκτεινόμενη λίστα με τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ακολουθήσετε τη μεσογειακή διατροφή και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης άνοιας.

Σε νέα έρευνα, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για...