Αρθρα

Αλατι και νατριο

Το μέτριο αλάτι στο φαγητό είναι πιο υγιεινό από το λίγο αλάτι! Αντίθετα με την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι δεν πρέπει να τρώει κανείς αλάτι, μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα κατέληξε στο «αιρετικό» συμπέρασμα, ότι η διατροφή με λιγοστό αλάτι μπορεί να μην κάνει καλό στην υγεία, εκτός από όσους έχουν υπέρταση. Αντίθετα, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακό επεισόδιο και πρόωρο θάνατο.

Αμέσως ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις για τη νέα...

Καλα λιπαρα

Υπάρχει πλούσια γκάμα καλών λιπαρών οξέων στη σειρά των συνταγών της Delitas. Αυτά είναι:

1. Ελαιόλαδο ωμό με ακόρεστα (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα) λιπαρά οξέα.

2. Ψάρι με πολυακόρεστα ωμέγα 3.

3. Καλαμποκέλαιο ωμό με πολυακόρεστα οξέα (λινολεϊκό οξύ).

Τα κορεσμένα λιπαρά θεωρούνται τα «κακά» λιπαρά. Γι’ αυτό και η διαθρεπτική επισήμανση τα αποτυπώνει μετρώντας την ημερήσια πρόσληψη κορεσμένου λίπους που μπορεί...

Η “ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΠΕΣΤΡΟΦΑ” ΤΗΣ Delitas βραβευτηκε στον διαγωνισμο Great Taste Awards 2019

 

Στόχος της Delitas από την ίδρυσή της ήταν η παρασκευή και τυποποίηση γευμάτων έτοιμων προς κατανάλωση, με υψηλή διατροφική αξία και ποιότητα.

Έχοντας κατά νου τις σύγχρονες απόψεις για τους κινδύνους της υπερκατανάλωσης κρέατος και υδατανθράκων ή αμύλου και προωθώντας προϊόντα που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πολλές πρωτεΐνες και ισχυρή μεσογειακή ταυτότητα, προσφέραμε στο ελληνικό καταναλωτικό...