ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Η delitas συνδυάζει συστατικά με νέους και ενδιαφέροντες τρόπους Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, διαλεγμένα με ιδιαίτερη φροντίδα, δημιουργούμε συνταγές που είναι διαφορετικες μεταξύ τους και ιδανικές για γεύματα ή ορεκτικά.

Η ποιότητα είναι πάγια απαίτηση στη σύγχρονη ζωή. Oι καταναλωτές-πελάτες επιθυµούν να τους παρέχονται υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες. Όταν ο όρος «ποιότητα» αναφέρεται στα τρόφιµα, αφορά στις ιδιότητες των τροφίµων, οι οποίες τα καθιστούν αρεστά και αποδεκτά στον καταναλωτή. Ανάμεσα στους συντελεστές ποιότητας είναι οι οργανοληπτικοί συντελεστές (χρώµα, υφή, γεύση, οσµή, μέγεθος, σχήµα) και άλλοι μη εµφανείς αλλά πολύ σημαντικοί συντελεστές όπως η θρεπτική αξία, η υγιεινή κατάσταση  και η ασφάλεια. Η τελευταία είναι πολύ βασική παράµετρος, ιδιαίτερα στην περίπτωση ενός έτοιμου, προς άμεση κατανάλωση τροφίμου.

Ο ποιοτικός μας έλεγχος, που αποσκοπεί στην παραγωγή τροφίµου ανταποκρινόμενου σε προκαθορισµένο και σταθερό επίπεδο ποιότητας, εφαρµόζεται στο εργαστήριό μας σε τρία στάδια:

1. Στις πρώτες ύλες.
2. Κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.
3. Στο τελικό προϊόν.

Επειδή τα προϊόντα μας συντηρούνται στην ψύξη και είναι έτοιμα προς κατανάλωση αμέσως, χωρίς ζέσταμα ή άλλο τρόπο (π.χ. μικροκύματα), το ελαιόλαδο και ο φυσικός χυμός λεμονιού παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της αρχικής γεύσης. Η υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) είναι το ζητούμενο για την επιλογή των παραγωγών/τυποποιητών μας, στους οποίους περιλαμβάνεται η οικογένεια ΒΟΛΙΩΤΗ, της οποίας το ελαιόλαδο άθερμης έκθλιψης βραβεύτηκε πρόσφατα σε διαγωνισμό ελαιολάδου.

Κατά τον έλεγχο των πρώτων υλών ακολουθούνται οι εξής κανόνες:

1. Επιλέγονται οι πρώτες ύλες στις οποίες εφαρµόζεται αυστηρός έλεγχος, μέσω των κατάλληλων μικροβιολογικών κι άλλων ελέγχων που έχουν γίνει από τους ίδιους τους προμηθευτές μας.

Ως κύρια πρώτη ύλη για ένα προϊόν θεωρείται αυτή που προσδίδει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και όχι κατ’ ανάγκη εκείνη που συµµετέχει µε τη µεγαλύτερη αναλογία.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου που παράγουμε, τα προϊόντα που προσδίδουν τον χαρακτήρα αυτόν είναι το ψάρι και τα αρωματικά της θάλασσας.

Προμηθευόμαστε ψάρια από τους καλύτερους Ελληνες παραγωγούς: σαρδέλα ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ, τόνο από την Κάλυμνο (Γυναικείος Συνεταιρισμός «Παναγία η Υπαπαντή»), καπνιστή πέστροφα από την εταιρεία «Αφοι Σιμώνη», ρέγγα και σκουμπρί από το ΕΔΕΣΜΑ στη Θεσσαλονίκη.

Τα φύκη, βασικά, τα προμηθευόμαστε από την ALGAMAR εταιρεία που βρίσκεται στη Γαλικία, περιοχή της Βόρειας Ισπανίας, που τα παράγει με βιολογικό τρόπο, ενώ το κρίταμο είναι ελληνικής παραγωγής. Αυτό καλλιεργείται στις ακτές του Ιονίου.

Η χρήση των πρώτων υλών στην παραγωγή επιτρέπεται µόνον όταν αυτές ικανοποιούν τα προκαθορισµένα κριτήρια του ποιοτικού ελέγχου.

2. Κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας και την αποθήκευση του τελικου προϊόντος ακολουθείται αυστηρά το σύστημα HACCP και

3. H ποιότητα και ασφάλεια του τελικού προϊόντος πιστοποιείται καθε χρόνο μέσω αναλυτικών μικροβιολογικών ελέγχων, σε πιστοποιημένα εργαστήρια τροφίμων.