Ρεβυθια με σκουμπρι

revythia_for_web_v01

Συστατικά: Ρεβύθια, καπνιστό σκουμπρί, ξερό κρεμμύδι, ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού, θαλάσσιο φύκος Kombu, μαντζουράνα, αλάτι, πιπέρι.

Αυτή η απλή συνταγή DELITAS βασίζεται στο ρεβύθι, το θρεπτικό και γευστικό όσπριο που αποτελεί άριστη πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών, ασβεστίου, σιδήρου και φυλλικού οξέος. Οι κόκκοι του ρεβυθιού, χονδροαλεσμένοι, δέχονται την πλούσια γεύση του ωμού παρθένου ελαιόλαδου και του αναζωογονητικού χυμού λεμονιού. Το λεμόνι, πέρα από τη μεγάλη του νοστιμιά, εδώ χαρίζει και πολύτιμη ενέργεια, γιατί αποδεσμεύει το σίδηρο από τα ρεβύθια και βοηθά στην απορρόφησή του.

Το καπνιστό σκουμπρί, με τη δυνατή του γεύση, ισορροπεί τη γεύση των ρεβυθιών, ενώ τα έξτρα αρώματα αναδεικνύονται από τη μαντζουράνα και το θαλάσσιο φύκος Kombu. To Kombu, που χαρακτηρίζεται βασιλιάς των φυκιών, εκτός από τη μεγάλη διατροφική του αξία χαρίζει στο έδεσμα αυτό ιδιαίτερο βάθος και νοστιμιά.

revithi

Μπορείτε να συνοδεύσετε το γεύμα σας και με το γαλετάκι GALETA GALETA με αλεύρι σίκαλης της DELITAS. Το πιάτο γίνεται τότε πολύ χορταστικό, νόστιμο και ακόμη πιο υγιεινό!

Ο παρακάτω πίνακας παρέχει τη Διαθρεπτική Επισήμανση για 100 γραμμάρια προϊόντος Ρεβύθια με καπνιστό σκουμπρί και φύκος Kombu της DELITAS. Υπενθυμίζεται ότι τα προϊόντα DELITAS διατίθενται σε συσκευασία 200 γραμμαρίων όσο και σε συσκευασία HORECA 1 kg.

Διαθρεπτική
επισήμανση
Μονάδα
μέτρησης
Ανά
100g
%
ΠΠΑ*
Ενέργεια kJ
kcal
800
192
19,2
Πρωτεϊνες g 8,7 38,7
Υδατάνθρακες g 16,7 14,5
  Εκ των οποίων σάκχαρα g 2,0 4,44
Λιπαρά g 8,4 24,0
  Εκ των οποίων κορεσμένα g 1,55 15,5
Αλάτι g 0,38 12,7
Εδώδιμες Ίνες g 7,3 60,8

* Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς
ενός μέσου ενήλικα (2000 kcal / 8400 kJ)