Η “ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΠΕΣΤΡΟΦΑ” ΤΗΣ Delitas βραβευτηκε στον διαγωνισμο Great Taste Awards 2019

 

Στόχος της Delitas από την ίδρυσή της ήταν η παρασκευή και τυποποίηση γευμάτων έτοιμων προς κατανάλωση, με υψηλή διατροφική αξία και ποιότητα.

Έχοντας κατά νου τις σύγχρονες απόψεις για τους κινδύνους της υπερκατανάλωσης κρέατος και υδατανθράκων ή αμύλου και προωθώντας προϊόντα που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πολλές πρωτεΐνες και ισχυρή μεσογειακή ταυτότητα, προσφέραμε στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό μια σειρά συνταγών στηριγμένη σε αυτά τα χαρακτηριστικά.

Φέτος η Delitas πήρε μέρος για πρώτη φορά με το προϊόν «Κινόα με καπνιστή πέστροφα και φύκος sea spaghetti» στον διαγωνισμό Great Taste, που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Βρετανία και αποτελεί τον παγκοσμίως πιο αξιόπιστο διαγωνισμό τροφίμων και ποτών.

Η τοποθέτηση ενός τροφίμου ή ποτού υπό την κρίση ομάδας περισσότερων από 500 εμπειρογνώμονες αποτελεί γρήγορο τρόπο λήψης ειλικρινούς, άμεσης και αμερόληπτης πληροφόρησης από σεφ, αγοραστές, κριτικούς τροφίμων και εμπόρους λιανικής πώλησης. Τα βραβεία ενός, δύο ή τριών αστέρων του διαγωνισμού Great Taste αποτελούν διεθνώς εξαιρετικά σεβαστές σφραγίδες αποδοχής.

kinoa_for_web_v01

Την 1η Αυγούστου 2019 το προϊόν «Κινόα με καπνιστή πέστροφα και φύκος sea spaghetti» της Delitas βραβεύτηκε στον διαγωνισμό Great Taste Awards 2019 με δύο αστέρια. Αξίζει να σημειώσουμε τις παρατηρήσεις των τριών κριτών:

Κριτής 1: Ενδιαφέρουσα ιδέα στον συνδυασμό των γεύσεων. Το προϊόν που προκύπτει δεν είναι πατέ, αλλά μείγμα από ενδιαφέροντα και γευστικά συστατικά. Το ψάρι είναι καλά τεμαχισμένο και νόστιμο και η σάλτσα λεμονιού αποτελεί ισορροπημένο τρόπο για να δημιουργηθεί αρμονία γεύσεων και υφών. Η κινόα είναι καλά μαγειρεμένη, ενώ το φύκος sea spaghetti δίνει γεύση της θάλασσας, αλλά δεν κυριαρχεί. Αντί να προκύψει υφή λίγο ζελατινώδης, στην πραγματικότητα όλα λειτουργούν καλά μαζί και παρουσιάζουν νόστιμο και καλό συνδυασμό. Το καρύκευμα είναι επίσης σωστό και ισορροπημένο, καθιστώντας το τελικό τρόφιμο πραγματικά καλή προσθήκη στην κατηγορία «ελαφρύ γεύμα».

Κριτής 2: Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, γεμάτη με κινόα και με άλλες επίσης γεύσεις. Υπάρχουν καπνιστές νότες από τα ψάρια, τα αλμυρά θαλάσσια σπαγγέτι, καθώς και γλυκές νότες από την κρεμώδη σάλτσα, τον άνηθο και το πολύ καθαρό φινίρισμα.

Κριτής 3: Υπέροχο άρωμα από τα καπνιστά ψάρια. Φαίνεται ελκυστικό. Υγρό μίγμα με ενδιαφέρουσα υφή. Φρέσκο, κρεμώδες και με καθαρή γεύση στον ουρανίσκο. Κάθε συστατικό παίζει τον ρόλο του και αποτελεί ένα σύνολο που λειτουργεί αρμονικά. Υπέροχη επίγευση, ένα φαγητό που ικανοποιεί.

No comments.

Please comment